Школа "Енергії": юні футзалісти виходять на старт!
21 жовтня 2016
переглядiв 446

logoНапередодні старту нового дитячо-юнацького сезону прес-служба «Енергії» поспілкувалася з директором клубної школи Ігорем Костюком та з тренером команди хлопчаків 2002-го року народження Андрієм Винницьким

Ігор Костюк, директор школи СК «Енергія».

Хто цього року гратиме у всеукраїнських змаганнях?

Зараз ще приймається остаточне рішення. Це, можливо, будуть команди сформовані з хлопців 2002-03 рр народження.  До 15 листопада потрібно подати заявку. Ще є час визначитися. Решта команд гратимуть знову ж таки в чемпіонаті області. Це насправді хороша школа. Серед суперників є і дорослі гравці з якими швидше вчишся витримувати боротьбу, темп. Обласна першість теж в листопаді стартує.

Який віковий прошарок охоплює школа «Енергії»?

Зараз в нас займаються хлопці віком від 8-ми до 14-ти років. Є ще доросла команда «Енергії-2». Тож в непростих умовах, які сьогодні переживає спорт в країні, ми намагаємося по максимуму залучити дітей, аби не прогавити жодного таланту.

Як стимулюєте дітей приходити на заняття?

Ми тісно співпрацюємо з клубом. Нас добре забезпечують. Вихованці бачать, що реально можуть потрапити в основний склад, якщо будуть працювати. Ми пишаємось нашими хлопцями Олегом Легендзевичем, Віталієм Радевичем, Богданом Стефанків та Олегом Гасюком. Перші двоє взагалі вже активно грають в основній команді і забивають голи. Тож вони і є найкращим стимулом для молодших товаришів.

Андрій Винницький, дитячий тренер.

В якому настрої підходите до нового сезону?

Загалом бойовий настрій! Минулого року наші хлопці 2002-го року народження посіли 5-те місце в чемпіонаті України і це, зважаючи, що багато команд там грали дещо старшими хлопцями. То ж за той виступ можна поставити команді «плюс».  Трохи гірше виступили на рік молодші хлопці. Але ми проаналізували помилки і думаємо цей рік повинен бути успішнішим. Решта команд пристойно виступили в чемпіонаті області.

Які завдання ставляться перед молодими «енергетиками»?

Однозначно повинні попадати в призові місця. Молоді гравці повинні звикати до того, що є завдання на сезон і його треба виконувати. Це дисциплінує і виховує ментально футзалістів. Сам тренерський штаб ставить за мету перемагати у кожному матчі. А в ідеалі - це підготувати побільше гравців, котрі були б готові грати за основну команду.