«Енергія» взяла реванш у ЛТК (ВІДЕО)
19 грудня 2014
переглядiв 1178

Львівська «Енергія» обіграла лідера чемпіонату луганську ЛТК, святкувавши перемогу вдома з рахунком 2:0. Героєм зустрічі став Роман Кордоба, який на свій рахунок записав дубль.

Єдиної поразки, якої «Енергія» зазнала за підсумками  10-ти турів чемпіонату, була якраз від ЛТК. Команда Максима Павленка будь-що бажала взяти реванш у суперника і впритул наблизитися до лідера чемпіонату.

Якщо раніше матчі «Енергії» та ЛТК не викликали особливого ажіотажу довкола самої гри, то останній домашній матч львів’ян у році очікувався з особливим нетерпінням – «Енергія» та ЛТК зустрілися як лідери чемпіонату та як команди, що претендують на медалі у цьому сезоні.

На відміну від багатьох інших команд, «телефоністам» вдалося не пропустити швидкий гол від «Енергії». Команда Романа Ковальчика грамотно побудувала гру в обороні і неодноразово доводила свої атаки до завершальних ударів.

На початку гри господарям таки вдалося створити два приголомшливі моменти біля воріт суперника. Роман Кордоба в одному з епізодів влучив у стійку, а Михайло Грицина у ближньому бою не зміг переграти Юрія Савенка.

У доволі рівній грі гравці ЛТК також мали свої перспективні атаки. Коли м’яч летів у рамку воріт, Володя Кардаш неодноразово стрибав у різні кути, аби виручити свою команду.

У другій половині першого тайму на майданчику особливо нічого не змінилося. Обидві команди намагалися показати достойну гру і будь-що боялися не пропустити контратаки. У розіграші позиційних атак була рівновага. Єдине, що у першому таймі «Енергії» вдалося більше, - так це створити на кілька гольових моментів більше. На останній хвилині першого тайму знову у стійку влучив Роман Кордоба, з повторним ударом капітана «Енергії» впорався уже голкіпер ЛТК.  «Телефоністи» наприкінці тайму також мали прекрасний момент забити гол – свій шанс після чудової індивідуальної гри змарнував Роман Цапов.

Битви нервів, психології та гра до першого забитого гола тривала і на початку другого тайму. Обидві команди чудово розуміли, що в такій грі суттєво психологічну та ігрову перевагу може отримати той, хто заб’є першим. Вдалося це зробити «Енергії», а точніше її лідеру Роману Кордобі. Капітан галичан потужно пробив метрів з дев’яти, після чого Савенко відбив м’яч у ворота. Віталій Багряк добивав «круглого» у сітку, коли той уже перетнув лінію воріт. Що цікаво, цей гол «енергетики» забили тоді, коли ледь не пропустили курйозний м’яч у власні ворота. Після помилки Кардаша на виході Кожем’яка ледь не проштовхнув «круглого» у порожні ворота.  

Після забитого гола  «телефоністи» дещо додали у швидкостях. Одним з найактивніших у складі гостей був Рось. Артем неодноразово «стріляв» по воротах Кардаша, проте ніяк не міг знайти свій удар. Усі постріли найдосвідченішого гравця ЛТК були повз ціль.

В одній з атак «Енергії» вдалося подвоїти свою перевагу. Через дві хвилини від першого забитого гола Кордоба зміг оформити дубль. Після передачі з ауту від Федюка Кордоба пробив точнісінько в кут воріт.

Рахунок 2:0 заставляв Романа Ковальчика змінювати гру своєї команди. При грі у рівних складах шансів на успіх в ЛТК було небагато, а відтак тренер ЛТК вдався на ризикований, проте прогнозований крок – гру з п’ятим польовим гравцем за більш, ніж 11 хвилин до завершення гри.
У грі в чисельній більшості ЛТК не вдалося створити «Енергії» багато проблем. Гості здебільшого «катали» м’яч, а коли доходила справа до завершального удару, Кардаш грав надійно. Більше того, не одного разу господарі були близькими до того, аби забити гол в порожні ворота.

Загалом, до завершення гри гравці ЛТК так і не зуміли пробити Кардаша, а «Енергія» - забити третій гол. Незважаючи на це, після фінальної сирени раділа лише одна команда. «Енергетикам» вдалося перемогти в останньому домашньому матчі у році, взяти реванш в ЛТК за поразку у першому колі та впритул наблизитися до лідера в турнірних перегонах.

19.12.14
«Енергія» (Львів) – ЛТК (Луганськ) – 2:0
«Енергія»: Кардаш, - Федюк, Кордоба (к), Кузь, Багряк, - Павленко, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Струк
ЛТК: Савенко, - Лазикін, Литвинов, Дзюба (к), Лисенко, Мануйленко, Цапов, Рось, Кожемяка, Міленький
Арбітри: О. Іванов (Дніпропетровськ), С. Подворний (Хмельницький)

Голи: Кордоба, 26, 27
Третій арбітр: Б. Кіндій (Львів)
Хронометрист: Я. Сторожук (Львів)
Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ)

Прес-служба СК «Енергія»