Гравці «Енергії» – у символічній збірній першого кола
17 листопада 2015
переглядiв 521

Прес-служба АФУ визначила кращих гравців першої частини чемпіонату.

Щотижня прес-служба АФУ визначала кращих гравців кожного туру Екстра-ліги. Настав час проаналізувати кількість потраплянь у рейтинг кожного гравця та визначити символічну збірну за перше коло змагань. При формуванні збірної наша редакція зіткнулась з проблемою: по три та більше "потраплянь" до збірної набрали шість гравців, але для повноцінної збірної необхідно вісім гравців! Тому двох футзалістів довелось "добирати" шляхом голосування серед тих, хто отримав по два "потрапляння".

А от серед голкіперів проблем не було – Богдан Тимощук зі "Спортлідера+" чотири рази був номінований на звання кращого стража воріт туру, у Дмитра Холоші з "Продексіма" три феєричні матчі.

Переходимо до першої четвірки. Лідером серед її представників з п’ятьма "номінаціями" став представник львівської "Енергії"Михайло Грицина. Не дарма цей виконавець дебютував і у реальній (а не у віртуальній, як наша) збірній у матчах проти Словенії та має усі шанси поїхати на відбір до Угорщини – серед наших збірників Михайло також лідирує. По чотири "потрапляння" до збірної отримали два гравці, які своєю грою на початку сезону змусили говорити про себе, як про лідерів команди - Павло Пічкуров з "Титан-Зорі" та Богдан Новак з рівненського "Кардиналу-Рівне". Останній представник першої четвірки був обраний голосуванням серед трьох кандидатів з трьома "потрапляннями", у якому переміг Денис Овсянніков з "Локомотиву". На думку журналістів, Денис провів перше коло більш якісно, ніж його колега по команді Сергій Журба та представник хмельницького футзалу Дмитро Калуков. Останні два гравці посіли місце у другій четвірці.

Замикати список польових гравців мали гравці з двома "потрапляннями" до символічної збірної. Вибір був великим, але перевагу журналісти АФУ віддали Віталію Дзюбі з "ЛТК-ІнБев-НПУ" та Олександру Педяшу зі "Спортлідера+". Ці два гравці наразі ведуть команди за собою: успіхи в останніх турах "телефоністів" тісно пов’язані з чудовою грою Дзюби, а Педяш під час дискваліфікації Калукова взяв на себе тягар відповідальності за гру, і саме четвірка Олександра виглядала на полі впевнено і результативно.

З тренерами теж цікаво вийшло – усі дев’ять наставників мають по одному "потраплянню", і знову нашій редакції довелось голосувати. Два наставники набрали однакову кількість голосів, і ми вирішили знову (як і у ситуації в одному з турів) довірити збірну двом тренерам – Валерію Туркіну та Максиму Павленку. Мав хороші шанси на "роботу" у збірній і Ігор Москвичов, але очна зустріч з Туркіним усе вирішила на користь останнього.

Голкіпери: Богдан Тимощук (4), Дмитро Холоша (3)

Перша четвірка: Михайло Грицина (5), Павло Пічкуров (4), Богдан Новак (4), Денис Овсянніков (3)

Друга четвірка: Сергій Журба (3), Дмитро Калуков (3), Віталій Дзюба (2), Олександр Педяш (2)

Тренери: Валерій Туркін (1), Максим Павленко (1)

АФУ