«Енергія» - за крок до виходу у фінал плей-офф (ВІДЕО)
03 квітня 2016
переглядiв 949

Футзалісти львівської «Енергії» вдруге перемогли херсонський «Продексім» і повели у серії до трьох перемог з рахунком 2:0. Повторний матч у Львові завершився з рахунком 4:2 на користь львів’ян.

Після того, як "Продексім" зазнав розгромної поразки в першому поєдинку півфінальної серії, було дуже актуальним питання щодо зроблених висновків від Ігоря Москвичова. І, як показав дебют другого поєдинку, висновки були зроблені. Херсонці залишили дебют зустрічі за собою. Вони постійно шукали ключі до воріт Кардаша, але відкрити рахунок у них так і не вийшло.

Незважаючи на це, у львів'ян була своя відповідь. І вона була наочно продемонстрована на 7-ій хвилині, коли фактично перша небезпечна атака господарів майданчика завершилася голом Дениса. Таким чином, "енергетики" зробили те, що як мінімум двічі могли робити гості з Херсона, а саме - відкрили рахунок. Відповідно, тепер "Продексіму" довелося міняти стратегію гри, оскільки потрібно було відігруватися. А зробити це відразу виявилося важко.

Хоча варто зауважити, що по ходу першого тайму у підопічних Ігоря Москвичова були непогані можливості для того, щоб зрівняти рахунок. Досить згадати, як могли забити Андрій Чуднов і Волянюк. Ворота Кардаша в усіх епізодах були на замку, багато в чому саме завдяки впевненій і надійній грі голкіпера "Енергії". Правда, і сама "Енергія" мала кілька можливостей для того, щоб засмутити Ципуна. Особливо старалася перша четвірка "біло-зелених".

Рахунок у матчі змінився на початку другого тайму. І знову до зміни цифр на табло доклали свої ноги футзалісти "Енергії". На 21-й хвилині Кузь пробивав по воротах Ципуна і влучив в руку захиснику "Продексіма", після чого у ворота Ципуна був призначений 6-метровий. Під цей пенальті у херсонців вийшов Холоша, але він не зміг впоратися з ударом Федюка, після якого рахунок став вже 2:0. Для "Продексіма" це був фактично холодний душ на початку другого тайму. Незважаючи на це, треба віддати належне херсонцям, які не впали в розпач і все-таки пробували відігратися. Правда, при цьому вони вже починали трохи нервувати, що в підсумку позначилося на командних фолах - до 25-й хвилині гості вже мали в своєму пасиві три фоли, в той час як "енергетики" - жодного.

Ситуація з набором командних фолів трохи пізніше змінилася. Точкою відліку для цього стало вилучення Андрія Чуднова, який отримав другий "гірчичник". І знову, як і в першому поєдинку, "енергетики" не змогли реалізувати більшість у форматі 4х3. Однак, якщо напередодні "Енергія" і без того впевнено виграла, то на цей раз через свою нереалізацію моментів під час розіграшу більшості вона отримала заслужене покарання. На 30-й хвилині "Продексіму" вдалася непогана контратака, в результаті якої Фетько вивів на ударну позицію Бессалова, а той скоротив рахунок до мінімуму. Відповідно, у "біло-блакитних" з'явилася надія зрівняти рахунок. Але практично тут же Кузь відновив фору в два м'ячі на користь "Енергії", і підопічним Ігоря Москвичова все довелося починати спочатку.

Після цього градус гри значно збільшився. "Продексім", як і раніше, намагався відігратися, і у херсонського клубу були для цього непогані шанси. А "Енергія" стала займати вичікувальну позицію, щоб спробувати свої сили в контратаках. І до пори до часу у львів'ян виходило тікати у відриви, але як перешкода на шляху до голу ставав Ципун. Крім того, сама гра стала жорсткішою і грубшою, про що свідчить хоча б той факт, що перед заключними хвилинами гри в обох команд було по чотири фоли. Ще більшої інтриги даній грі повинен був додати вихід Бербенцева в якості п'ятого польового, оскільки "Продексіму" вже потрібно було ризикувати. У відповідь на це "енергетики" продовжили гнути свою контратакуючу лінію. І в одній з таких контратак Михайло Грицина зробив рахунок 4:1 на користь "Енергії". Сталося це на 39-й хвилині.

Незважаючи на гол Грицини, херсонці продовжували йти вперед, і незабаром отримали право на дабл-пенальті, оскільки "енергетики" в шостий раз порушили правила. Волянюк з 10-метрового переграв Кардаша. У херсонців залишалося майже півтори хвилини, щоб хоча б скоротити рахунок до мінімуму. Але зробити це підопічним Ігоря Москвичова не вдалося. На табло спорткомплексу "Галичина" був зафіксований рахунок 4:2 на користь "Енергії".
Таким чином, "енергетики" здобули дві домашні перемоги в двох стартових іграх півфінальній серії. Тепер "Енергії" та "Продексіму" належить зіграти між собою в Херсоні. Ось тільки два матчі або один? Це вже буде залежати від того, як обидві команди підійдуть до цих баталій.

"Енергія" - "Продексім" - 4:2 (1:0)
Голи: Денис (7), Федюк (21 – з 6-метрового), Кузь (30), Мих. Грицина (37) – Бессалов (30), Волянюк (39 – з 10-метрового)
"Енергія": Кардаш – Федюк, Кузь, Денис, Маринюк – Мик. Грицина, Мих. Грицина, Павленко, Радевич - Легендзевич
"Продексім": Ципун, Холоша – А. Чуднов, Скорий, Ланко, Волянюк – Бербенцев, Бессалов, Фетько, Михайленко – Сопільняк, Тьягу
Попередження: А. Чуднов (8), Михайленко (14), Бессалов (29)
Вилучення: А. Чуднов (27 – повторне попередження)
Рахунок в серії: 2:0

UA-Футбол