“Енергія” - “Сокіл” — 6:2. Новий рік енергетики розпочали з впевненої перемоги (ВІДЕО)
04 січня 2018
переглядiв 789

Львівська “Енергія” здобула вдома впевнену перемогу з рахунком 6:2 над хмельницьким “Соколом” в рамках 16 туру Екстра-ліги. Цей матч став першим для енергетиків у новому 2018 році.

Активніше поєдинок розпочали гості. Тож голкіперу “Енергії” Володимиру Кардашу довелось зі стартових секунд матчу демонструвати свою майстерність.

Відбивши натиск суперників, енергетики відкрили рахунок у матчі. На 3 хвилині Віталій Танський потужно і точно пробив зі штрафного з п'ятнадцяти метрів — 1:0.

Ще за три хвилини “Енергія” подвоїла свою перевагу. Олег Легендзевич вдало замкнув передачу з правого флангу від Віталія Радевича — 2:0.

Однак “Сокіл” доволі швидко скоротив відставання. На 7 хвилині Артур Подлюк пройшов лівим флангом і точно пробив у “дев'ятку” — 2:1.

Далі обидві команди продовжували регулярно турбувати голкіперів, Володимира Кардаша та Богдана Чеха, однак останні діяли надійно. А після удару Віталія Ковальчука гостей врятувала стійка.

Мінімальна перевага львів'ян зберігалась до середини другого тайму. На 30 хвилині Олег Легендзевич пройшов суперника і з-за меж штрафного майданчика відправив м'яч у ворота повз голкіпера — 3:1.

Після цього “Сокіл” змушений був розкриватись. П'ятим польовим на майданчик виходив Руслан Шеремета або ж до атак команди підключався голкіпер Богдан Чех. А це в свою чергу створило простір для контратак енергетиків.

На 34 хвилині львів'яни забили свій четвертий гол у ворота “Сокола”. Хмельниччани сфолили проти Віталія Радевича у штрафному майданчику й арбітр вказав на шестиметрову позначку. Пенальті реалізував кращий бомбардир “Енергії” у чемпіонаті Тарас Кузь — 4:1.

Енергетики не зупинялись і на 35 хвилині Віталій Радевич влучним ударом завершив швидку контратаку своєї команди — 5:1.

А на 37 хвилині капітан “Енергії” Андрій Федюк реалізував вихід сам-на-сам з голкіпером суперників — 6:1.

Попри пропущені м'ячі “Сокіл” продовжував шукати шляхів до воріт господарів. Але хмельниччани реалізували лише свій один момент у другому таймі. На 38 хвилині влучно пробив з лівого флангу голкіпер Богдан Чех, який підключився до атаки — 6:2. Ймовірно, далася взнаки відсутність у матчі кількох ключових гравців хмельницької команди, зокрема кращого голеадора Олександра Педяша.

Тож в підсумку “Енергія” здобуває впевнену перемогу і з хорошим настроєм готуватиметься до двох наступних матчів з тим же “Соколом” у 1/8 фіналу Кубка України.

4 січня 2018 року. Екстра-ліга. 16 тур. Львів. Палац спорту “Галичина”

“Енергія” (Львів) – “Сокіл” (Хмельницький) — 6:2 (2:1)

Голи: Танський (3), Легендзевич (6, 30), Кузь (34 – з 6-метрового), Радевич (35), Федюк (37) — Подлюк (7), Чех (38).

“Енергія”: Кардаш — Струк, Федюк, Кузь, Писько, Радевич, Легендзевич, Танський, Ковальчук, Лясковський, Абрамчук, Зінич — Пітуля, Стефанків.

“Сокіл”: Чех — Хамдамов, Щербань, Мартинюк, Подлюк, Шеремета, Кіт, Вербовий — Ліпчинський, Мельник.

Попередження: Писько (19), Ковальчук (34).

Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), П. Кравцов (Рівне), І. Якимишин (Львів).
Хронометрист: В. Болізюк (Львів).
Спостерігач арбітражу: В. Дараган (Київ).

Прес-служба СК “Енергія”