“Енергія” перемогла хмельницький “Сокіл” у першому чвертьфінальному матчі плей-оф (ВІДЕО)
24 березня 2018
переглядiв 1054

Львівська “Енергія” здолала на виїзді хмельницький “Сокіл” з рахунком 3:1 у першому матчі 1/4 фіналу плей-оф Екстра-ліги.

Прикро констатувати, що цього разу хмельничани знову відзначились, але не своєю грою, а своїми діями вже після матчу. Гравці “Сокола”, як і в попередніх зустрічах з “Енергією”, відмовились потиснути руки суперникам після поєдинку. Також по завершенні гри були інші далеко не спортивні моменти. Закликаємо контролюючі органи нашого українського футзалу розібратись у цій ситуації.

Якщо повернутись до самого поєдинку, то “Енергія” взялась “за справу” одразу зі стартовим свистком. Вже на 2 хвилині львів'яни відкрили рахунок: влучним ударом з лівого флангу відзначився Віталій Радевич після передачі Сергія Коваля.

Енергетики продовжували активно наступати і вдруге вразили ворота суперників на 4 хвилині. Віталій Танський з правого флангу адресував м'яч у штрафний майданчик, який після рикошету від голкіпера “Сокола” опинився у воротах — 2:0.

Після тайм-ауту, який взяв наставник хмельничан Роман Ковальчик, господарі могли скоротити розрив у рахунку. Владислав Щербань замикав передачу з аута і влучив у поперечку воріт енергетиків.

Натомість у середині першого тайму “Енергія” збільшила свою перевагу. На 10 хвилині Олег Гасюк перехопив м'яч на половині майданчика “Сокола” і завдав удару. Його постріл голкіпер парирував, але першим на добиванні опинився Тарас Кузь.

Більше голів до завершення першої половини зустрічі вболівальники не побачили. Хоча обидві команди створювали непогані моменти, але на останньому рубежі надійно діяли голкіпери: Андрій Пітуля в “Енергії” та Владислав Ліпчинський у “Сокола”.

У другому таймі господарі намагались атакувати більшими силами, але наражались на гострі контрвипади енергетиків. На майданчику було багато боротьби, команди створювали нагоди, але до забитих м'ячів справа не доходила.

З 34 хвилини “Сокіл” розпочав гру з п'ятим польовим, функції якого виконував Богдан Кручек.

Коли Андрій Пітуля намагався пробити по порожніх воротах суперників проти нього порушили правила. А це був вже шостий командний фол для господарів і як, наслідок, десятиметровий удар.

Дабл-пенальті пробив Степан Струк, але не влучив у ворота — м'яч після його удару пролетів поруч з “дев'яткою”.

А вже за мить “Сокіл” відновив інтригу в поєдинку. На 37 хвилині атаку господарів влучним ударом завершив Руслан Шеремета.

Проте команда Валерія Легчанова впевнено довела матч до перемоги і вийшла вперед у чвертьфінальній серії.

Другий поєдинок “Енергії” та “Сокола” у Хмельницьку відбудеться у неділю, 25 березня, о 12:30 год.

24 березня 2018 року. Екстра-ліга. Плей-оф. 1/4 фіналу. Перший матч. Хмельницький. Спорткомплекс УМВС

“Сокіл” (Хмельницький) – “Енергія” (Львів) — 1:3 (0:3)

Голи: Шеремета (37) — Радевич (2), Танський (4), Кузь (10).

На 36 хв Струк (“Енергія”) не реалізував десятиметровий.

“Енергія”: Пітуля — Коваль, Легендзевич, Радевич, Ковальчук, Федюк, Кузь, Танський, Гасюк, Струк, Писько — Кардаш, Войтович, Абрамчук.

“Сокіл”: Ліпчинський — Щербань, Вербовий, Мартинюк, Шеремета, Подлюк, Кіт, Кручек, Цілепа — Чех.

Попередження: Цілепа (23), Кручек (28), Щербань (30) — Радевич (33).

Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Ноєв (Запоріжжя), М. Слободянюк (Вінниця).
Хронометрист: Д. Божко (Хмельницький).
Спостерігач арбітражу: В. Олійник (Київ).

Прес-служба СК “Енергія”