“Енергія” перемогла “Сокіл” і здобула путівку у півфінал Екстра-ліги (ВІДЕО)
31 березня 2018
переглядiв 1685

Львівська “Енергія” перемогла вдома хмельницький “Сокіл” у серії пенальті і вийшла у півфінал Екстра-ліги, де зустрінеться з київським “ХІТом”.

Напередодні “Сокіл” здобув перемогу в овертаймі і скоротив відставання в серії, тож “Енергії” необхідна була лише перемога, щоб вдало завершити чвертьфінал у Львові.

Проте цього разу саме гості відкрили рахунок на 3 хвилині. Дмитро Мартинюк влучно пробив з штрафного — 1:0.

Енергія” шукала своїх нагод, аби відігратись, але м'яч вперто не йшов у ворота. Інколи до цілі бракувало лічених сантиментрів, в інших випадках надійно зіграв голкіпер “Сокола” Владислав Ліпчинський. А в одному з епізодів хмельничан врятувала поперечка після удару Віталія Радевича.

Створювали моменти і гості, але свою майстерність у воротах “Енергії” демонстрував Володимир Кардаш.

Переломною у першому таймі стала 18 хвилина. Спершу Віталій Радевич пройшов правим флангом, прострелив у штрафний майданчик і м'яч від Руслана Шеремети залетів у ворота — 1:1.

Ще мить і Степан Струк отримав класну передачу від Ярослава Писька, прорвався лівим флангом і влучно пробив — 2:1. За такого рахунку команди пішли на перерву.

У другій половині зустрічі “Енергія” збільшила свою перевагу. На 26 хвилині Віталій Ковальчук отримав передачу на лівому фланзі, обіграв суперника і один на один переграв голкіпера — 3:1.

Одразу після цього “Сокіл” випустив п'ятого польового — Богдана Кручека. Ризик гостей себе виправдав на 32 хвилині. Владислав Щербань пробив здалеку і після рикошету м'яч залетів у ворота — 3:2.

На 36 хвилині енергетикам довелось все починати спочатку. Ще один дальній удар Владислава Щербаня і “Сокіл” зрівняв рахунок — 3:3.

Основний час завершився внічию, тож на команди чекали два додаткові тайми по п'ять хвилин.

Напруга зростала з кожною секундою. Гості знову ризикували, часто атакуючи з п'ятим польовим — в кількох епізодах лише неймовірна реакція Володимира Кардаша врятувала львів'ян від пропущеного гола.

Енергетики мали свої непогані нагоди, аби вирвати перемогу. Проте фінальна сирена зафіксувала нічний результат і, як наслідок, серію пенальті.

Першими у серії стартували енергетики. Віталій Радевич з шести метрів пробив влучно, не схибив і Владислав Щербань — 1:1.

А от удар Олега Гасюка голкіпер гостей Владислав Ліпчинський відбив, натомість Руслан Шеремета вивів “Сокіл” вперед — 1:2

Третім пробивав Андрій Федюк — капітан впевнено реалізував шестиметровий, а Володимир Кардаш парирував постріл Дмитра Мартинюка — 2:2.

Далі пішла серія до першої помилки. Віталій Ковальчук і Андрій Хамдамов пробивають влучно — 3:3, точні удари завдали Віталій Танський і Богдан Кручек — 4:4.

Ров'язка настала на користь львів'ян. Степан Струк вивів “Енергію” вперед — 5:4, а Вадим Кіт не влучив у ворота.

Тож енергетики здобули третю перемогу у чвертьфінальній серії і вийшли у півфінал. У 1/2 плей-оф “Енергія” зустрінеться з київським “ХІТом”, який сьогодні переміг в Івано-Франківську “Ураган” також в серії пенальті.

В іншому півфіналі зустрінуться херсонський “Продексім” та покровський “Титан”, який на виїзді здолав “Кардинал-Рівне”.

31 березня 2018 року. Екстра-ліга. Плей-оф. 1/4 фіналу. Четвертий матч. Львів. ПС “Галичина”

“Енергія” (Львів) – “Сокіл” (Хмельницький) — 3:3, по пенальті — 5:4 (перший тайм — 2:1; основний час — 3:3)

Рахунок у серії — 3:1

Голи: Струк (18), Шеремета (18, автогол), Ковальчук (26) — Мартинюк (3), Щербань (32, 35).

Серія пенальті: Радевич (1:0) — Щербань (1:1); Гасюк (1:1, сейв Ліпчинський) — Шеремета (1:2); Федюк (2:2) — Мартинюк (2:2, сейв Кардаш); Ковальчук (3:2) — Хамдамов (3:3); Танський (4:3) — Кручек (4:4); Струк (5:4) — Кіт (5:4, повз ворота).

“Енергія”: Кардаш — Федюк, Струк, Гасюк, Писько, Коваль, Радевич, Ковальчук, Танський — Пітуля, Войтович, Легендзевич, Абрамчук.

“Сокіл”: Ліпчинський — Хамдамов, Кіт, Кручек, Щербань, Вербовий, Мартинюк, Шеремета, Цілепа — Чех, Луцюк.

Попередження: Писько (17), Танський (28) — Щербань (2), Вербовий (14), Шеремета (32).

Арбітри: О. Білащенко (Чернігів), В. Гарасимків (Ковель), О. Хомич (Луцьк).
Хронометрист: Б. Кіндій (Розділ).
Спостерігач арбітражу: С. Гроховецький (Київ).

Прес-служба СК “Енергія”

P.s. Дякуємо нашим вболівальникам за чудову підтримку у матчах з "Соколом"!