“Енергія” - “ХІТ” — 1:0. Енергетики вийшли вперед у півфінальній серії (ВІДЕО)
21 квітня 2018
переглядiв 863

Сьогодні львівська “Енергія” перемогла вдома київський “ХІТ” у третьому півфінальному матчі з рахунком 1:0 і вийшла вперед у серії — 2:1. Переможний гол у поєдинку енергетики забили за лічені секунди до завершення основного часу. 

Розпочали матч команди доволі обережно, розуміючи ціну будь-якої помилки.

У цій грі в складі “Енергії” вперше вийшов на майданчик після травми Олег Легендзевич і суттєво допоміг енергетикам. До слова, у другому таймі йому знову “дісталось” у боротьбі з суперниками, але Олег на радість львівських вболівальників зумів продовжити гру. У “ХІТа” повернувся у склад основний голкіпер Владислав Лисенко.

Натомість через ушкодження не змогли вийти на майданчик енергетики Сергій Коваль і Тарас Кузь.

Після спокійного старту з кожною хвилиною напруга зростала, небезпечні епізоди почали виникати один за одним біля обох воріт.

Незважаючи на це, на табло світились нулі — голкіпери Володимир Кардаш та Владислав Лисенко діяли впевнено і записали у свій актив не один сейв.

Виручав команди і каркас воріт: спершу поперечина після удару Сергія Журби, а згодом штанга після удару Андрія Федюка.

Тож суперники пішли на перерву без забитих м'ячів. Після відпочинку і “Енергія”, і “ХІТ” додали обертів — здавалось, що гол лише питання часу. Але іншої думки були воротарі обох команд, демонструючи дуже надійну гру.

Так тривало до 36 хвилини, коли трапився дуже неоднозначний епізод. Віталій Ковальчук зупинив прохід суперника — і, на думку, арбітра це порушення вартувало на жовту картку, яка автоматично перетворилась на червону.

Ще перше попередження Віталія Ковальчука на 14 хвилині теж викликало запитання у львівських вболівальників, а чи “тягнув” на жовту картку другий епізод — і поготів. Сподіваємось, що цей момент належним чином розглянуть відповідні футзальні інстанції.

В результаті за чотири хвилини до завершення основного часу зустрічі енергетики опинились в меншості. Чудовий шанс для гостей, чи не так?

Проте вийшло навпаки. Львів'яни вистояли дві штрафні хвилини в меншості і після цього команда Валерія Легчанова здобула додаткову психологічну перевагу.

За підтримки численних вболівальників “Енергія” активно шукала “ключ” до воріт суперника і врешті досягла мети за тринадцять секунд до фінальної сирени.

Андрій Федюк відпасував на Віталія Радевича, який в один дотик віддав передачу вперед, де Віталій Танський сам на сам переграв голкіпера!

Часу на порятунок матчу у киян практично не залишилось, тож “Енергія” здобула перемогу — 1:0!

Четвертий поєдинок півфінальної серії відбудеться у Львові в неділю, 22 квітня, о 13:00 год.

21 квітня 2018 року. Екстра-ліга. Плей-оф. 1/2 фіналу. Третій матч. Львів. ПС “Галичина”

“Енергія” (Львів) – “ХІТ” (Київ) — 1:0 (0:0)

Рахунок у серії — 2:1

Гол: Танський (40).

“Енергія”: Кардаш — Федюк, Струк, Радевич, Ковальчук, Легендзевич, Гасюк, Танський, Абрамчук, Писько — Пітуля, Войтович, Стефанків, Коваль.

“ХІТ”: Лисенко — І.Борсук, Чепорнюк, Журба, Педяш, Смоловик, Тменов, Корнійчук, Колесніков, Медвідь, Жук, Школьний — Коваленко, Кісельов.

Попередження: Ковальчук (14) — Жук (27).

Вилучення: Ковальчук (36, повторне попередження).

Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Ноєв (Запоріжжя), О. Фесенко (Харків).
Хронометрист: Б. Кіндій (Розділ).
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.).

Прес-служба СК “Енергія”