«Продексім» - «Енергія». Анонс поєдинків чемпіонської серії в Херсоні (ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ)
03 травня 2018
переглядiв 700

У суботу та неділю, 5-6 травня, львівська «Енергія» розпочинає фінальне протистояння за звання Чемпіона України з херсонським «Продексімом».

Перші два поєдинки енергетики проведуть на виїзді. 5 травня матч у Херсоні розпочнеться о 14:00 год., 6 травня — о 12:00 год.

Загалом чемпіонська серія триває до трьох перемог, тож 12 травня, а за необхідності і 13 травня, «Енергія» та «Продексім» зіграють у Львові.

Рік тому енергетики та мельники також зустрічались у матчах за «золото». Тоді львів’яни перемогли у першому матчі серії з рахунком 3:1, однак потім тричі мінімально поступились —  2:3, 0:1 та 1:2. Тож чемпіоном стала херсонська команда, львів’яни ж стали володарями срібних нагород.

Звісно, що за рік обидві команди змінились. У «Продексіму» новий наставник — бразильський фахівець Карлос Барбоза, команда підсилена легіонерами.  

Змінився і склад «Енергії». Але протягом чемпіонату і насамперед у плей-оф та фіналі Кубка України команда Валерія Легчанова вчергове довела, що на майданчику головне не присутні «зірки» у складі, а характер команди, витримка та виконання установок тренера.

Доказ цьому — здобутий «Енергією» Кубок України цього сезону. Нагадаємо, що у фіналі львів’яни здолали івано-франківський «Ураган» з рахунком 5:3.

Якщо згадати матчі «Енергії» та «Продексіму» у регулярному чемпіонаті, то очна зустріч у Херсоні в жовтні в рамках 3 туру завершилась на користь мельників. На гол Віталія Танського господарі відповіли забитими м’ячами Роніньо, Михайла Волянюка та Богдана Свірідова. Огляд цього матчу дивіться тут:

А в 12 турі у Львові перемогу святкували енергетики. Цей матч відбувся 11 грудня.  Поступаючись в рахунку 0:2 після м’ячів Віталія Скорого та Роніньо, «Енергія» здійснила камбек завдяки дублю Андрія Федюка та голу Тараса Кузя. Кращі моменти цього поєдинку можна переглянути тут:

Шлях до фіналу в обох команд був різним. У чвертьфінальній серії плей-оф «Продексім» здолав «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ), здобувши три перемоги поспіль — 3:1, 5:1, 7:4. У півфіналі мельники протистояли покровському «Титану» і теж здобули максимальні результати у трьох поєдинках поспіль —  4:0, 2:0, 3:1. 

«Енергія» ж у непростих чвертьфінальних матчах зустрічалась з хмельницьким «Соколом» — перемоги у двох перших матчах 3:1 і 3:2 (ОТ), поразка у третьому  — 4:5 (ОТ), а також нічия 3:3 і перемога у серії пенальті  5:4 у вирішальному поєдинку.

В 1/2 фіналу енергетики зіграли з київським «ХІТом». Перший поєдинок залишився за киянами — 2:4, однак у трьох наступних перемогу святкувала команда Валерія Легчанова —  5:3, 1:0 та 8:4.

Тепер же на «Енергію» та «Продексім» чекають найважливіші і найвідповідальніші матчі сезону — фінальна серія, де кожна помилка може коштувати чемпіонського звання.

Два поєдинки у Херсоні 5-6 травня обслуговуватимуть арбітри Г. Гора, Ю. Кондратьєв, Р. Лутій (всі - Київ); хронометрист — С. Ягупов (Херсон); спостерігач арбітражу — Ю. Веремчук (Рівне).

Відеотрансляцію першого матчу фінальної серії «Продексім» - «Енергія» дивіться тут:

Тримаємо кулаки за енергетиків!

Прес-служба СК «Енергія»