Кубок ліги. “Енергія” перемогла “Кардинал-Рівне” — 5:4 і вийшла у півфінал (ВІДЕО)
30 листопада 2018
переглядiв 405

Львівська “Енергія” здобула путівку у півфінал Кубка ліги, де зустрінеться з херсонським “Продексімом”. В 1/4 фіналу енергетики у результативному матчі перемогли “Кардинал-Рівне” з рахунком 5:4.

Розпочався поєдинок із небезпечного удару поруч зі стійкою від Віталія Радевича. Зрештою саме він відкрив рахунок у матчі.

На 9 хвилині Віталій Радевич перехопив м'яч неподалік власного штрафного, пройшов через весь майданчик та переграв голкіпера — 1:0.

А на 11 хвилині енергетики відзначились вдруге. Мар'ян Пелех віддав передачу у штрафний майданчик, а Олег Гасюк переправив м'яч у ворота — 2:0.

Підопічним Станіслава Гончаренка вдалось досить швидко відігратись. На 12 і 13 хвилинах оформив дубль Віктор Кравцов, двічі поспіль вдало замкнувши передачі з флангів — 2:2.

Проте “зелено-білі” знову вийшли вперед наприкінці першого тайму. На 19 хвилині Тарас Кузь розпочав швидку контратаку “Енергії”, віддав пас на Віталія Радевича, який реалізував вихід сам на сам з голкіпером — 3:2.

“Кардинал-Рівне” мав нагоду зрівняти рахунок ще до перерви, але м'яч після удару Максима Мануйленка влучив у стійку.

У другому таймі команда Валерія Лечанова збільшила свою перевагу. На 27 хвилині гол у свій актив записав Віталій Ковальчук, а Мар'ян Пелех — ще один результативний пас. Рахунок став 4:2.

Рівняни змушені були ризикувати: вже за одинадцять хвилин до завершення гри випустили п'ятим польовим Андрія Ардашнікова, за що і поплатились.

На 31 хвилині Тарас Кузь перехопив м'яч і зі своєї половини майданчика відправив м'яч у порожні ворота суперників — 5:2.

Це була вагома заявка на перемогу, але “Кардинал” зумів повернути інтригу. На 35 і 36 хвилинах двічі відзначився Роман Горпинич, скоротивши відставання до мінімуму — 5:4.

Команда Станіслава Гончаренка продовжувала атакувати вп'ятьох, проте захист енергетиків на чолі з Андрієм Пітулею зіграв надійно.

Тож саме “Енергія” продовжує боротьбу за Кубок ліги. Півфінальний матч відбудеться вже завтра, 1 грудня. Суперник львів'ян — херсонський "Продексім", який в 1/4 фіналу здолав київський "ХІТ" з рахунком 4:0. 

1/4 фіналу. Кубок ліги. Фінал восьми. 30 листопада 2018 року. Запоріжжя. ПС “ЗАБ”

“Енергія” (Львів) - “Кардинал-Рівне” (Рівне) — 5:4 (3:2)

Голи: Радевич (9, 19), Гасюк (11), Ковальчук (27), Кузь (32) — Кравцов (12, 13), Горпинич (35, 36)

“Енергія”: Пітуля — Струк, Писько, Радевич, Кузь, Ковальчук, Гасюк, Легендзевич, Пелех, — Войтович, Ременець, Квасній.

“Кардинал-Рівне”: Морикишка — Мануйленко, Салтанов, Іванюк, Поночовний, Басич, Ардашніков, Горпинич, Кравчук, Кравцов — Свинарчук, Сіріцький, Корнєв.

Попередження: Пітуля (39) — Горпинич (26).

Арбітри: Є. Диннік, А. Швець (обидва – Харків), М. Нечипуренко (Кривий Ріг).
Хронометрист: В. Біляєв (Запоріжжя).
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро).

Прес-служба ФК “Енергія”