Юнацька "Енергія" розписала дві бойові нічиї з лідером Екстра-ліги U-16 (ВІДЕО)
11 грудня 2018
переглядiв 232

Протягом 9-10 грудня у Львові відбувся 5 тур Чемпіонату України з футзалу Юнацької Екстра-ліги U-16. Наша команда приймала лідера чемпіонату - чорноморський "Іллічівець/ДЮСШ Роздільна". Обидва матчі видались напруженими і сповна підтвердили реноме центрального протистояння у цьому турі.

Перший матч

Перший матч відбувся у ПС "Динамо" і розпочався практично без розвідки. Вже у дебюті гри активний пресинг гостей змусив помилитись наших гравців, які дозволили чорноморцям завдяки стандарту відкрити рахунок у матчі. Довго радіти одеситам не довелось, адже енергетик Тимців дальнім ударом вирівняв становище.

Та все ж у цьому протистоянні більш активними бути саме підопічні Олександра Каплуна, які знову вижали максимум із чергової помилки львів'ян. "Іллічівець" почував себе більш комфортно і мав чудові нагоди розвинути успіх. Проте забили енергетики, капітан Квасній, завершив стрімкий контратакуючий випад своєї команди.

У другому таймі картина матчу не змінилась. Гості діяли більш розкуто та гостріше, "зелено-білі" ж намагались використати свої нечисленні, але не менш небезпечні моменти. Та все ж згодом "Іллічівцю" таки вдалось знову вийти вперед у рахунку. Успіх червоним приніс черговий стандарт біля воріт КІВС "Енергії".

Через декілька хвилин підопічним Каплуна вдалось розвинути перевагу до двох м'ячів, після чого стало зрозуміло, що енергетикам прийдеться докласти максимум зусиль, аби це виправити. "Енергія" пішла у ва-банк - Чудний почав підключатися до атак в ролі п'ятого польового.

Спочатку це не приносило значних результатів, але згодом вдалий пас на Тимціва завершився взяттям воріт - 3:4. І в очах вболівальників з'явилась надія! Наступні атаки поступово нагнітати ситуацію біля воріт "Іллічівця", але й час невпинно спливав.

За 2 секунди до завершення матчу наша команда володіла м'ячем біля власних воріт. Голкіпер Чудний сильним кидком спрямував м'яч у штрафну зону суперника, де перебували усі гравці команд. Воротар гостей не зумів зафіксувати кулястого і випустив того з рук, тут як тут на добиванні опинився Квасній, гол!!! 4:4, фінальний свисток, бурхливі емоції обох команд тільки із різним характером...

Проте, це ще був не кінець. Усіх чекали, ще післяматчеві пенальті, в яких вирішувалася доля ще одного залікового балу. Єдиний промах "енергетика" Короля дозволив чорономорцям святкувати "малу" перемогу у цьому матчі.

КІВС "Енергія" (Львів) - "Іллічівець/ДЮСШ Роздільна" (Чорноморськ) — 4:4 (2:2), по пен. 2:3

Голи в "Енергії": Квасній-2, Тимців-2.

"Енергія": Чудний - Квасній, Герчаківський, Саламаха, Тимців, Король, Луцик, Буйміструк - Кузьмічев.

Другий матч

Другий матч протистояння відбувся у ПС "Галичина". Обидві команди отримали для себе комфортні умови гри, в яких знову краще себе почували гості. Не зважаючи на те, що наша команда отримала повноцінний склад (до команди повернувся дискваліфікований Данилович), все ж суперник був більш активний і створив кілька хороших гольових нагод. Та відверто напрацював на забитий м'яч.

Натомість у нашої команди були великі проблеми при позиційний атаці, енергетики ніяк не могли знайти свою гру. А ось на стандартах "Енергія" таки мала перевагу. І саме виконання одного із них дозволила львів'янам зрівняти рахунок перед самим свистком на перерву.

У другому таймі енергетики "прокинулися". Раз по раз біля воріт гостей почали виникати небезпечні моменти, "Енергія" почала перехоплювати ініціативу. Та все зіпсував другий гол "Іллічівця", лідер та капітан червоних Семенченко красивим ударом здалеку змусив капітулювати Чудного.

"Енергія" одразу відповіла грою із п'ятим польовим і через хвилину тепер вже капітан нашої команди Квасній знову зрівнює рахунок 2:2.

Більше голів у цьому матчі не було, а в серії післяматчових пенальті перемогу знову святкували чорноморці.

Отож за підсумком двох матчів "Ілічівець" збільшив свій доробок залікових балів до 19, у КІВС "Енергії" — 14, і саме ці дві команди лідирують в Юнацькій Екстра-Лізі.

КІВС "Енергія" (Львів) - "Іллічівець/ДЮСШ Роздільна" (Чорноморськ) — 2:2 (0:1), по пен. 2:3

Голи в "Енергії": Данилович, Квасній

"Енергія": Чудний - Квасній, Герчаківський, Саламаха, Данилович, Тимців, Король, Луцик, Буйміструк - Кузьмічев

За матеріалами Клубу ігрових видів спорту