Матч зірок Екстра-ліги: команда “Південь” здолала “Північ” — 8:7 (ВІДЕО)
27 грудня 2018
переглядiв 593

Команда “Південь” перемогла “Північ” з рахунком 8:7 у Матчі зірок Екстра-ліги, який сьогодні відбувся у Львові.

У збірну “Півночі” увійшли представники “Енергії”, “ХІТа”, “Кардиналу-Рівне” та “ІнБев/НПУ”. Зокрема, від “Енергії” у Матчі зірок зіграли Степан Струк, Віталій Радевич, Тарас Кузь та Андрій Пітуля, а очолив команду головний тренер львівських енергетиків Валерій Легчанов.

Збірна “Півдня” була сформована з гравців “Урагану”, “Продексіму”, “Епіцентру К Авангард”, “Титану” і "АРПІ Запоріжжя", керував командою наставник івано-франківських “драконів” Максим Павленко.

Гра розпочалась спокійно, суперники не форсували події. Але з перших секунд і до кінця матчу вболівальники мали можливість побачити яскраву техніку футзалістів, яку вони часто демонстрували — Матч зірок підтверджував свою назву.

Починаючи з четвертої хвилини поєдинку команди взялись до справи. Моменти один за одним стали виникати біля воріт Кардаша та Іваняка, але тривалий час голкіпери не дозволяли суперникам відзначитись.

Лиш на 10 хвилині “Південь” відкрив рахунок: відзначився Волянюк після скидки Йапарами. На 17 та 19 хвилинах команда Максима Павленка збільшує свою перевагу до трьох м'ячів. Відзначились Остапчук та Федюк відповідно.

Однак команда “Півночі” швидко відновила інтригу. На останній хвилині першого тайму передачу від Литвиновського вдало замкнув енергетик Кузь.

Цікаво, що після пропущених голів всі гравці команди "Півдня" відтискались від підлоги — таке "покарання" додавало позитивних емоцій як гравцям, так і вболівальникам.

У перерві гравці теж не відпочивали: визначали кращих у точності, техніці та силі удару.

На другий тайм “Південь” і “Північ” змінили голкіперів: місце у воротах зайняли Мельник та енергетик Пітуля відповідно. І одразу ж воротарі мали багато нагод демонструвати свою майстерність, адже команди створювали достатньо гольових моментів.

На 27-28 хвилинах зірки знову потішили вболівальників голами, причому одразу чотирма. Спершу енергетик Радевич віддав передачу п'ятою на Мануйленка і він скоротив розрив у рахунку до мінімуму. Одразу ж “Південь” знову пішов у відрив: Фаренюк вдало замкнув передачу з кутового від Федюка.

У наступній атаці “Півночі” представники “Енергії” Струк і Кузь вдало розіграли комбінацію, яка завершилась потужним і точним ударом капітана “зелено-білих”. А на 28 хвилині дубль за “Південь” оформив Волянюк.

На 30 та 31 хвилинах рахунок став 7:3 на користь південної команди. Гол у свій актив записав Єрьомін і автогол у пасив — Струк.

Вже за хвилину капітан львівських енергетиків реабілітувався, вдруге розписавшись у воротах суперників.

“Північ” продовжила атакувати і на 33 хвилині після удару Кузя та рикошету м'яч опинився у сітці воріт “Півдня”. А на 34 хвилині Мануйленко знову скорочує розрив до мінімуму — 7:6.

За три хвилини до фінальної сирени Валерій Легчанов взяв тайм-аут і вболівальники побачили цікаве рішення, яке можливе тільки в таких зіркових матчах. Голкіпери Пітуля та Іваняк вийшли на майданчик як універсали, а футболку голкіпера одягнув Струк, згодом його змінив Боргун. У такому складі “Північ” атакувала з п'ятим польовим.

В результаті команди обмінялись голами: на 38 хвилині Волянюк влучив у порожні ворота, а на 39 хвилині Педяш вдало замкнув передачу від Кравцова.

“Північ” атакувала до останніх секунд, але все ж фінальна сирена зафіксувала мінімальну перевагу “Півдня” — 8:7.

Після завершення поєдинку президент Асоціації футзалу України Сергій Владико вручив командам заслужені нагороди.

27 грудня 2019 року. Матч зірок Екстра-ліги. Львів. ПС “Галичина”

“Південь” - “Північ” — 8:7 (3:1)

Голи: Волянюк (10, 28, 38), Остапчук (17), Федюк (19), Фаренюк (27), Єрьомін (30) — Кузь (20, 33), Мануйленко (27, 34), Струк (27, 31 авт., 32), Педяш (39).

“Південь”: Кардаш (Мельник) — Федюк (к), Микитюк, Фаренюк, Шотурма, Чуднов, Волянюк, Бондаренко, Остапчук, Єрьомін, Йапарама.

“Північ”: Іваняк (Пітуля) — Струк, Салтанов, Литвиновський, Педяш, Радевич (к), Мануйленко, Кузь, Кравцов, Боргун.

Арбітри: Богдан Кіндій (Розділ), Орест Дуцяк (Дрогобич), Ярослав Сторожук (Львів).

Прес-служба ФК “Енергія”