“Енергія” - “ХІТ” — 1:2. Гра, за яку не буде соромно (ВІДЕО)
09 лютого 2019
переглядiв 372

Львівська “Енергія” вдома мінімально поступилась київському “ХІТу” — 1:2. Попри кінцевий рахунок, енергетики отримали оплески від вболівальників після матчу: адже грали на рівних, а в деяких моментах і переважали лідера чемпіонату, вистояли в меншості і боролись до останніх секунд.

Зі стартовим свистком активно пішли в напад кияни. Однак захист енергетиків на чолі з Назаром Войтовичем впорався з цим натиском і “зелено-білі” почали створювати свої моменти.

Варто відзначити три поспіль удари Сергія Коваля. Після одного з них вболівальники вже були готові святкувати взяття воріт, однак м'яч, струсонувши стійку, вилетів на майданчик.

А на 12 хвилині “Енергія” відкрила рахунок. Сергій Коваль віддав верхову передачу зі свого штрафного майданчика до воріт суперників, а Віталій Радевич головою переправив м'яч у сітку повз голкіпера гостей.

Вже за мить Віталій Радевич знову був на вістрі атаки, прорвався по лівому фланзі і пробив, але Євген Іваняк та Андрій Борсук спільними зусиллями вибили м'яч подалі від воріт.

Згодом воротар “ХІТа” врятував свою команду після пострілу від Сергія Коваля та добивання від Олега Легендзевича, також двічі небезпечно завдавав ударів Віталій Ковальчук.

Пізніше Олег Легендзевич красиво пробивав з льоту, але Євген Іваняк знову продемонстрував свою воротарську майстерність.

Звісно, створювали свої нагоди і кияни, але у першому таймі гостям не вдалось відзначитись.

У другій половині зустрічі обопільні атаки суперників продовжувались, тож воротарі обох команд мали достатньо роботи.

На 27 та 29 хвилинах футзальна фортуна врешті посміхнулась гостям: Олександр Педяш двічі влучно завершив контратаки “ХІТа”.

Тепер вже львів'янам довелось відігруватись, енергетики посилили тиск на ворота суперників, у штрафному майданчику гостей виникали “пожежі”, але рахунок на табло вперто не змінювався.

Також на майданчику побільшало боротьби, і це зрештою призвело до того, що на 37 хвилині ситуація для “зелено-білих” ускладнилась. Арбітр показав другу жовтку картку, яка автоматично стала червоною, для Віталія Ковальчука. Чи заслуговував такого покарання гравець “Енергії” — варто детально переглянути повтори цього епізоду. Але як би там не було, львів'яни на дві хвилини залишились у меншості.

Енергетики вистояли, і трошки більш як за хвилину до сирени вийшли у повному складі, а також отримали можливість атакувати з п'ятим польовим.

І на останніх секундах “зелено-білі” мали нагоду врятувати матч. Атаку львів'ян завершував хорошим ударом Сергій Коваль, але на заваді знову стала відмінна реакція Євгена Іваняка.

Попри втрату очок, “Енергія” зберегла за собою п'яту позицію у турнірній таблиці Екстра-ліги. У 15 турі львів'яни прийматимуть ще одного конкурента у боротьбі за нагороди — покровський “Титан”, який зараз перебуває на шостому місці. Цей матч запланований на 23 лютого.

14 тур. 9 лютого 2019 року. Екстра-ліга. Львів. ПС “Галичина”

“Енергія” (Львів) - “ХІТ” (Київ) — 1:2 (1:0)

Голи: Радевич (12) — Педяш (27, 29).

“Енергія”: Войтович — Коваль, Радевич, Легендзевич, Пелех, Струк, Кузь, Ковальчук, Гасюк — Пітуля, Квасній, Хорош.

“ХІТ”: Іваняк — Боргун, Чепорнюк, Чепорнюк, Жук, А.Борсук, Тменов, Школьний, Педяш — Сухов.

Попередження: Ковальчук (36) — Школьний (17).

Вилучення: Ковальчук (37, повторне попередження)

Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), О. Плахов (Чернівці), Я. Сторожук (Львів)
Хронометрист: В. Болізюк (Львів)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

Прес-служба ФК “Енергія”