Тарас Кузь та Віталій Радевич про енергетичне дербі
18 березня 2019
переглядiв 120

Гравці ФК "Енергія" Тарас Кузь і Віталій Радевич прокоментували для futsalua.org нічию в матчі з "Ураганом".

Тарас Кузь: «Пітуля вселив у нас віру»

– «Ураган» дуже хороша команда, вони показують це своєю грою. В них було багато моментів. Можливо нічия це зароблене для нас очко. Результат дуже хороший в матчі з командою, яка є одним з лідерів чемпіонату.

– «Енергії» більше пощастило в цьому матчі?

– В першому таймі у них було більше 100% моментів. Коли повели в рахунку, то можна сказали, що вони десь зрівняли… Але об’єктивно, в них було більше небезпечних моментів.

– Як з Пітулею команда буде розраховуватись?

– Він сьогодні творив чудеса. Вселив у нас віру, змогли надихнутись. Завдяки його вдалим діям ми змогли вирівняти гру.

– Молодих гравців готували психологічно до «енергетичного» дербі?

– Кожне дербі напружене, але деякі з них вже зіграли достатню кількість матчів. Звичайно, що було хвилювання і з нашого боку і «Урагану». Дербі завжди на емоціях.

– Як Ви оцінюєте формат чемпіонату?

– Зіграємо два кола тоді будемо робити висновки. Провідні чемпіонати грають з плей-офф. Можливо було б доцільно його залишити. Але тепер всі поєдинки будуть безкомпромісні, це велика перевага. Між собою ми ще по два матчі зіграємо, і це буде досить цікаво. Хоча деякі команди можуть дуже швидко втратити шанси на медалі. Тому тут теж є свої мінуси.

– Наступна гра з «Продексімом». Як оціните їх гру після зміни тренера?

– Різницю дуже добре видно. Вони стали діяти агресивніше та динамічніше. Їх результативність дуже вражає. Після зміни тренера вона виросла. В останніх трьох матчах вони більше двадцяти голів забили, з них п'ять «ХІТу». У них достатня кількість людей, є три четвірки.

Віталій Радевич: «Ми своєю грою заслужили нічию»

– По моментах в «Урагану» була перевага, але трошки фарту було на нашому боці. Ми тиждень працювали і готувались до цього матчу, тому своєю працею заслужили нічию.

– Але в двох моментах фарт від Вас особисто відвернувся?

– У першому епізоді Легендзевич спершу замахнувся на удар, а потім віддав розрізну передачу і я вже не знав яку ногу підібрати. Пробив правою і потрапив в хрестовину. У другому моменті м’яч скакав, але такі моменти треба забивати. Винен…

– «Ураган» фізично був витриваліший за Вас?

– Було важко в кінці. Але ми знали, що Павленко в першу чергу фізично добре готує команди. Готувались до цього і підходили в хорошому фізичному стані.

– В кінці почали грати більше за рахунок індивідуальних дій…

– «Ураган» хотів перемогти, тому появлялось більше вільних зон. В кінці матчу втрачається концентрація і завжди є простір, тому почали використовувати індивідуальні дії, які вдавались.

– Що команда буде виставляти Пітулі?

– Жартуємо, що кожен по пиву. Він цілий тиждень готувався, добре відпрацював матч і підтвердив свій статус класного воротаря.

– Як оціните теперішню гру майбутнього суперника херсонського «Продексіму»?

– Не дуже слідкую за ними. Але зразу видно, що вони стали більше забивати і додали в грі на стандартах. Ми на кожен матч готуємось і виходимо тільки перемагати.

Розмовляв Станіслав Безушко, "Футзал України"