Прикра поразка енергетиків у Херсоні (ВІДЕО)
06 квітня 2019
переглядiв 468

Львівська “Енергія” несподівано зазнала розгромної поразки у виїзному матчі з “Продексімом”: попри створені енергетиками нагоди м'яч цього дня влітав лише в одні ворота.

Позитивним моментом у грі став дебют у складі головної команди "Енергії" юного голкіпера Ростислава Грицківа, який на 27 хвилині замінив Назарія Войтовича.

На відміну від матчу двотижневої давності, коли “Продексім” зі стартових хвилин потужно атакував, цього разу початок поєдинку був рівним і суперники створювали небезпеку біля обох воріт.

Відзначимо хороший удар Віталія Ковальчука, який підправив Тарас Кузь — Кирило Ципун зіграв надійно; Тарас Кузь зі штрафного пробив потужно, але над поперечиною. Мельники відповіли пострілами Миколи Білоцерківця та Віталія Скорого.

А найреальнішу нагоду на перших хвилинах мав Олег Легендзевич, який вискочив фактично сам на сам з Кирилом Ципуном, але голкіпер херсонців знову виручив свою команду.

Натомість “Продексім” скористався своїм шансом сповна. На 7 хвилині Михайло Зварич перехопив м'яч на половині майданчика енергетиків і реалізував вихід один на один.

Малюнок гри не змінився і обидві команди створювали хороші моменти: на вістрі атаки у львів'ян були Віталій Ковальчук, Степан Струк, Віталій Радевич. Водночас здійснив кілька хороших сейвів Назарій Войтович, а в одному з епізодів наш голкіпер небезпечно підключився до атакувальних дій.

Проте футзальна фортуна була цього дня не на стороні львівської команди. На 14 хвилині Петро Шотурма збільшив перевагу херсонців, а згодом на 16 та 17 хвилинах Клаудіньо оформлив дубль.

Наприкінці першого тайму “зелено-білі” мали можливість відновити інтригу зусиллями Сергія Коваля та Андрія Ременця, однак воротар господарів зіграв надійно.

Друга половина зустрічі розпочалась із хорошого удару, а згодом прострілу від Тараса Кузя, однак відквитати бодай гол ніяк не вдавалось. А от “Продексім” на 27 хвилині відзначився ще раз — це зробив Ігор Корсун.

Питання про переможця було фактично знято. Тому Валерій Легчанов дозволив дебютувати у складі основної команди юному голкіперу Ростиславу Грицьківу. Він став вже четвертим представником молодіжки “зелено-білих”, який зіграв у Екстра-лізі цього сезону.

Загалом Ростислав Грицьків відстояв надійно та здійснив кілька хороших сейвів, хоч і згодом довелось виймати м'яч із сітки воріт. На 28 хвилині результативно завершив прохід Роніньо, а на 33 хвилині передачу партнера вдало замкнув Михайло Зварич.

Після цього в “Енергії” вийшов на майданчик п'ятим польовим Олег Легендзевич. Львів'яни створили кілька хороших нагод за участю Сергія Коваля, Мар'яна Пелеха, Андрія Ременця. В цих епізодах надійно зіграв голкіпер Юрій Савенко, який замінив Кирила Ципуна.

Натомість “Продексім” відзначився ще двічі на 34 хвилині, вразивши порожні ворота львів'ян: відзначилися Віталій Сокрий та Ігор Корсун. А на 38 хвилині Микола Білоцерківець встановив остаточний рахунок у матчі.

Наприкінці поєдинку Мар'ян Пелех і Тарас Кузь були близькими до того, аби забити хоча б гол престижу. Але сьогодні був не день команди енергетиків.

Внаслідок цієї поразки львів'яни ускладнили собі завдання боротьби за нагороди, однак ще нічого не втрачено — попереду дев'ять турів.

1 тур. Другий етап. 6 квітня 2019 року. Екстра-ліга. Херсон. СК ХВУФК

“Продексім” (Херсон) - “Енергія” (Львів) — 10:0 (4:0)

Голи: Зварич (7, 33), Шотурма (14), Клаудіньо (16, 17), Корсун (27, 34), Роніньо (28), Скорий (34), Білоцерківець (38).

“Продексім”: Ципун (Савенко, Бакінський) — Роніньо, Скорий, Волянюк, Клаудіньо, Зварич, Корсун, Шотурма, Білоцерківець, Чуднов, Фетько, Бессалов.

“Енергія”: Войтович (Грицків, 27) — Струк, Радевич, Ковальчук, Кузь, Коваль, Легендзевич, Гасюк, Пелех, Ременець.

Попередження: Пелех (14), Легендзевич (28).

Арбітри: Д. Куций, О. Фесенко (обидва – Харків), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)

Прес-служба ФК “Енергія”