"Енергія" перемогла херсонський "Продексім" — 3:2 (ВІДЕО)
16 травня 2019
переглядiв 572

Львівська "Енергія" вдома перемогла херсонський "Продексім" з рахунком 3:2 у матчі 6 туру другого етапу Екстра-ліги.

В енергетиків дубль в активі Степана Струка, ще один гол забив Віталій Танський. Відзначимо також надійну гру Назара Войтовича. А ще в цьому матчі достатньо ігрової практики отримала молодь "зелено-білих": Андрій Ременець, Ігор Тимців, Ярослав Квасній.

Першу реальну нагоду у поєдинку створили львів'яни. Степан Струк прорвався лівим флангом і потужно пробив — м'яч влучив у поперечку і вилетів на майданчик.

Натомість “Продексім” свій момент реалізував: на 3 хвилині Микола Білоцерківець відправив м'яч точно у кут воріт орієнтовно з десяти метрів — 0:1.

Розвинути успіх гостям завадив голкіпер “Енергії” Назар Войтович, який парирував удари Петра Шотурми та Роніньо.

Львів'яни відповіли результативно на 8 хвилині. Степан Струк виборов м'яч у суперника, пройшов на половину майданчика херсонців та дальнім ударом змусив капітулювати голкіпера “Продексіму” Кирила Ципуна — 1:1!

Гості намагались знову вийти вперед, але Назар Войтович надійно захищав свої володіння.

Натомість хороший момент у львів'ян мав Ігор Тимців, який вийшов сам на сам з голкіпером — після його удару м'яч пролетів поруч зі стійкою. Також двічі небезпечно пробивав Сергій Коваль.

Вже у другому таймі хороших ударів завдавали Степан Струк, Віталій Ковальчук, Віталій Радевич.

А на 28 хвилині енергетики вийшли вперед. Віталій Танський з-за меж штрафного майданчика відправив м'яч точно у праву “дев'ятку" — 2:1!

У свою чергу “Продексім” збільшив натиск на ворота “зелено-білих”. На 30 хвилині замість Кирила Ципуна вийшов голкіпер Юрій Савенко, який часто підключався до атак херсонців. А також періодично виходив п'ятим польовим Клаудіньо.

За цей ризик гості й поплатились. На 34 хвилині капітан енергетиків Степан Струк зі своєї половини майданчика влучив у порожні ворота “Продексіму” — 3:1!

Херсонці продовжували наступати великими силами, львів'яни гостро контратакували. Все ж на 37 хвилині команді Хаві Родрігеса вдалось скоротити відставання: Михайло Волянюк вдало замкнув передачу партнера — 3:2.

Забити більше мельники так і не зуміли. Натомість на останніх секундах гри небезпечного удару завдавав енергетик Мар'ян Пелех — м'яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки.

У підсумку фінальна сирена зафіксувала перемогу команди Валерія Легчанова у непростому та цікавому матчі.

6 тур. Другий етап. 16 травня 2019 року. Екстра-ліга. Львів. ПС "Галичина"

“Енергія” (Львів) - “Продексім” (Херсон) — 3:2 (1:1)

Голи: Струк (8, 34), Танський (28) — Білоцерківець (3), Волянюк (37).

“Енергія”: Войтович — Струк, Кузь, Танський, Коваль, Пелех, Легендзевич, Гасюк, Ременець, Ковальчук, Радевич, Квасній, Тимців — Пітуля.

“Продексім”: Ципун (Савенко, 30) — Скорий, Волянюк, Роніньо, Клаудіньо, Зварич, Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Фетько, Волянюк — Бакінський, Чуднов.

Попередження: Струк (17), Войтович (29).

Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Духан (Луганська обл.), В. Болізюк (Львів)
Хронометрист: Я. Сторожук (Львів)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

Прес-служба ФК "Енергія"

. Відзначимо також надійну гру Назара Войтовича.