Favbet Екстра-ліга 2019/2020: сезон буде завершений — АФУ
13 травня 2020
переглядiв 228

Сьогодні відбулася відеозустріч керівництва АФУ з президентами клубів-учасників другого етапу розіграшу чемпіонату України з футзалу серед команд Favbet Екстра-ліги сезону 2019/2020. У нараді взяли участь: Ігор Колихаєв (МФК «Продексім»), Володимир Котляр (ФК «ХІТ»), Василь Костюк (НФК «Ураган»), Костянтин Кожанов (ФК «ІнБев»), Володимир Валявка (МФК «Кардинал-Рівне), Володимир Фелишин (ФК «Енергія»), Сергій Владико, Володимир Гримайло та Валентин Вакула.

Зустріч була присвячена обговоренню та аналізу обставин, які виникли та мають місце в українському чемпіонаті серед команд Favbet Екстра-ліги у зв’язку із пандемією коронавірусу та варіантів подальшого розвитку подій.

Зважаючи на загальну невизначеність за багатьма напрямками (тренувальний процес, транспортне сполучення міського та міжобласного рівнів, відомчу належність залів, неможливість прогнозування урядових рішень та/або рішень органів місцевого самоврядування), а також піклуючись про життя та здоров’я гравців і працівників клубів, учасники зустрічі одноголосно висловилися за завершення чемпіонату України з футзалу серед команд Favbet Екстра-ліги сезону 2019/2020 р.р.

Водночас, юридичне рішення про завершення чемпіонату та його подальший правовий статус буде прийнято Виконавчим комітетом АФУ після проведення консультацій з Українською асоціацією футболу та УЄФА. Додатково зазначимо, що на нараді було підтримано ідею та обговорено проведення міжсезонних турнірів з метою підтримки гравцями клубів Favbet Екстра-ліги спортивної форми. Вони мають відбутися наприкінці червня або у середині липня у разі зняття урядових та місцевих обмежень, пов’язаних із запровадженням карантину у державі, відновлення транспортного сполучення та можливості проживання спортивних команд у готелях. Зазначимо, що цього тижня заплановане проведення онлайн-зустрічей з аналогічним порядком денним за участі керівництва команд Першої та Другої ліг, а також Вищої ліги серед жіночих команд.

Прес-служба Асоціації футзалу України