Під враженнями від «Кубка Львівщини-2011»
Автор: Максим Павленко   
24 серпня 2011
переглядiв 3558

pavlenkoВітаю усіх уболівальників футзалу! Досі перебуваю під враженнями від ігор «Кубка Львівщини-2011». Усі команди виступили яскраво, окрім, можливо, «Кардиналу-Рівне». Там змінився склад, тому потрібен час для награвання четвірок, комбінацій. Усі інші учасники «Кубка Львівщини» показали якісний футзал.

Візьміть тих же поляків. Не так давно «Рекорд» вважали б аутсайдером у такій компанії, яка була на львівських змаганнях. Але поляки достойно зіграли, не так просто було з ними. Взагалі, було приємно бачити у Львові такі сильні команди. «Газпром-Югра», за словами їхнього тренера, збирається підсилитися двома бразильцями. Тоді теперішнім лідерам «Югри» буде легше. ЦСКА уже підсилилося кваліфікованими виконавцями. За «армійців» тепер грає знаменитий Рікардіньо. Його називають найкращим футзалістом світу. В мене, трішки інша думка. До прикладу, якщо Рікардіньо порівняти із Робіньо, який грає за «Газпром-Югра», то вони виконують зовсім різні обсяги роботи. Рікардіньо дуже технічний, усе робить дуже гарно, але не ефективно. Робіньо може самотужки зробити гол, діє напрочуд продуктивно. Рікардіньо ж більше пасує, на так часто йде в обіграш чи загострює гру. Сподівався від португальця більшого. У фіналі, до речі, третій гол ЦСКА пропустив через Рікадіньо. Взагалі, впродовж усього турніру було помітно, що в захисті він не полюбляє працювати. Однозначно, Рікардіньо підсилив ЦСКА, але для успішного виступу в чемпіонаті Росії, потрібні ще висококваліфіковані й доморощені кадри. Все-таки у тому чемпіонаті діє ліміт на легіонерів, тому без росіян обійтися не можливо.      

«Іберія» виступила потужно, грузини не один рік грають цими ж четвірками, тому ця команда діє злагоджено. Думав, що «Іберія» стане переможцем турніру, але їй у фіналі трішки не поталанило. Вперше в мене була нагода зіграти проти представника Ірану. Хлопці зі збірної розповідали про тамтешніх виконавців, казали, що вони дуже технічні. У цьому я і сам переконався. Крім того, в «Гіті Пасанду» є характер, просто так перемогу чи нічию вони не віддадуть ніколи. Завжди грають на перемогу до останньої секунди матчу. Сподобався їхній воротар, особливо, як він вводив м’яч в гру. Як на мене, рівних йому по цьому компоненту гри у світі не має.

Сподобалася також організація «Кубка Львівщини-2011», усе пройшло на високому рівні. Дуже сподіваюся, що через рік рівень турніру не знизиться. Знаю, що уболівальники були приємно здивовані рівнем турніру. В Україні така кількість класних команд на одних змаганнях, якщо не помиляюся, грає вперше. Спасибі за це організаторам «Кубка Львівщини-2011».

«Енергія» ж приступила до заключної фази передсезонної підготовки. Уже 30 серпня для нас розпочнеться сезон – в Івано-Франківську зіграємо із місцевим «Ураганом» за Суперкубок країни. Для нас зараз принциповішого суперника, чим «ураганівці», не існує. Ця команда відібрала у нас золотий комплект нагород чемпіонату. Тому ми використовуватимемо кожну нагоду для того, щоби з ними поквитатися. Тож, настрій на гру за Суперкубок в усіх «енергетиків» без винятку дуже бойовий.

Блог Максима Павленка на Коментатор.нет http://komentator.net/pavlenko